Wandelgebied
 

Wandelen in Noord-Duitsland

Het vlakke wandelgebied Landkreis Rotenburg (Wümme)

Wandelen op het platteland in een van de mooiste wandelgebieden van Noord-Duitsland!


De Landkreis Rotenburg Wümme heeft er met man en macht aan gewerkt om in korte tijd uit te groeien tot een van de verrassendste en mooiste gebieden om te wandelen in Noord-Duitsland. Hier zijn het niet de heuvels of de bergen die wandelaars lokken, maar juist het uitgestrekte en weidse platteland – en de stilte. Het wandelgebied Landkreis Rotenburg (Wümme) is gemakkelijk met de auto te bereiken vanuit Hamburg, Hannover en Bremen. Het gebied strekt zich uit over een afstand van ruim 100 kilometer van noord naar zuid. Met een oppervlakte van 2.070 m² is het een van de grootste districten van Duitsland. De charme van het wandelgebied bestaat uit de afwisseling tussen natuurgebieden en cultuurlandschappen.

De huidige, zacht glooiende vorm van het landschap is te danken aan het gigantische effect dat ijstijden en warmere perioden hebben gehad. Tijdens de ijstijden strekten zich reusachtige gletsjers uit van Scandinavië tot Noord-Duitsland die grote steenmassa's voor zich uit schoven. Tijdens de verschillende warme perioden trokken de gletsjers zich weer terug en wat overbleef, waren geestgronden en dalen waarin de mens in de loop der eeuwen zijn sporen heeft achtergelaten.

De Landkreis Rotenburg (Wümme) is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de mooiste gebieden om te wandelen in Noord-Duitsland. Er zijn beboste geestgronden, betoverende beekdalen, kleine heidevlakten, weidse uiterwaarden en mysterieus glinsterende veengebieden, maar ook idyllische boerendorpjes, kleine, stille plaatsjes, groene weilanden en vruchtbare akkers.

Wandelen is de ideale manier om dit landschap te verkennen dat zo rijk is aan natuur en cultuur. In de stilte van de natuur en in de buitenlucht helemaal tot rust komen. Gewoon perfect voor de moderne gestreste mens!

Onderweg nodigen cafés en restaurantjes uit om even te pauzeren voor een smakelijke maaltijd. Ook in de Melkhüs, de traditionele melkhuisjes bij boerderijen waar de boerinnen van begin mei tot oktober zuivelspecialiteiten aanbieden, zijn warmgelopen wandelaars van harte welkom!

Tal van hotels, pensions, vakantieboerderijen, vakantiehuisjes en -woningen, campings en camperplaatsen staan garant voor een uitstekende nachtrust.terug 

Wandelnavigator

Wandelnavigator