Markeringen en wegwijzers
 

Markering en wegwijzers

Zorgen voor zorgeloos wandelen op elk NORDPFAD

De NORDPFADE zijn rondwandelingen die in beide richtingen zijn gemarkeerd en bewegwijzerd.

Bij de startpunten van de NORDPFADE (iedere route heeft minstens 2 startpunten, met uitzondering van het NORDPFAD Wolfsgrund dat slechts één startpunt heeft) kunnen de wandelaars gratis parkeren en vinden zij informatieborden over het desbetreffen NORDPFAD. 

Uitleg over de verschillende elementen van de markering en wegwijzers:

Markeringen

De markeringen zijn aangebracht op bomen, palen en omheiningen. De markeringen tonen het logo met de uniforme, witte ‘N’ op een oranje achtergrond. Daaronder staat steeds de naam van het gekozen NORDPFAD en eventueel ook nog een richtingspijl.

Wegwijzers met uitleg

De wegwijzers vullen de markeringen aan en staan op markante plekken, waar wandelaars informatie vinden over het verloop van de route. De wegwijzers vermelden de plaatsen langs of in de buurt van de route, inclusief de afstanden in kilometers. Eronder is het logo van het gekozen NORDPFAD afgebeeld.

Toevoerroute, afsplitsing, variant

Logo Zuweg: De 'Zuweg' ìs de toevoerroute naar het NORDPFAD. Bijvoorbeeld het traject van het station naar het NORDPFAD.

Logo Abzweig: Een 'Abzweig' is een afsplitsing of omweg die van het NORDPFAD weggaat, bijvoorbeeld naar het station, een plaats of een museum.

Logo Variante:
een 'Variante' is een afkorting of een alternatieve route van een NORDPFAD.

terug